Sorrisniva Iglohotell


Når du først har valgt å reise helt til Nord-Norge, kan du like godt ta den helt ut: Ta på deg ullundertøy og lue og kryp inn i en sovepose og sove som en engel i et rom av snø. I Sorrisniva ligger nemlig det 2500 m2 iglohotellet. Rett utenfor nordlysbyen Alta er du også i første parkett for å se nordlyset.

Utsmykking

Hvert år utsmykkes iglohotellet i et spesielt tema. Hittil har det vært tema som samisk kultur, vikinger, Altaelva eller som i fjor livet i Arktis. Baren, galleriet og fellesarealene får dermed en enhetlig utsmykning i samsvar med det valgte temaet. Ishotellet er åpent fra ca. 15. januar til 1. april, i den perioden hvor temperaturen oppe i Alta alltid ligger under frysepunktet.

Ekte isbar

Isbarer er populært i storbyene. Isbaren i Sorrisniva trenger ingen kunstig nedfrysing, og er dermed en miljøvennlig og ekte isbar. Bardisken er laget av solide isblokker, gjerne utformet i årets tema, og så serveres det en drink i glass laget av is. Selvsagt serveres det en temmelig stiv drink, ellers ville den fryse.

Bryllup

Kapellet er et ordentlig kapell, som hvert år vigles av biskopen, og er utsmykket med is krusifikser og isengler. Rundt 20 par vies hvert år av lokale prester fra Alta.

Overnatting i iglo

Å overnatte i iglo er ikke så kaldt som man tror. Det anbefales ullundertøy, en lang stillongs og en langermet overdel. En god ull-lue er også bra, siden hodet stikker ut av soveposen. Ellers bør man ikke ha for mye på seg. Soveposene tåler ned til -30 grader, og innetemperaturen i mega-igloen ligger på -4 til -7, selv om utetemperaturen skulle falle til -35 ute.

Nordlysjakt

Nordlysbyen Alta nyter et tørt og stabilt vinterklima, med høy nordlyshyppighet. Sorrisniva ligger langt utenfor byen, og det er få lyskilder som forstyrrer utsynet mot nordlyset. Nordlysjegere kan derfor bli med på hundetur på den frosne Altaelva eller på skutertur i ås- og fjellandskapet rundt Sorrisniva tidlig på kvelden. Det er helt greit å forlate bordet i restauranten om nordlyset skulle dukke opp midt i desserten, og man kan avslutte kvelden i boblebadet. Dermed er man under åpen himmel stort sett hele kvelden, og får med seg alt som skjer på himmelen.

Matopplevelser

Sorrisniva er også en av de bedre spisestedene i Vest-Finnmark, og sjefskokken serverer i henhold til hva naturen i området byr på. Vinterstid er fisket best, så nytrukken torsk fra Altafjorden er en favoritt. Reinkjøtt er helårlig, mens lam er best på høsten. Kokken avtaler menyen med gjestene når de kommer.

Du finner produkter fra Sorrisniva på våre nettsider.

Bli med på eventyr

 • Boazo Sami Siida

  Boazo Sami Siida

  Opplev samisk kultur, mat og tradisjon. Hjertelig velkommen!

 • Northern Lights Husky

  Northern Lights Husky

  Northern Lights Husky er en godkjent Norsk Økoturisme bedrift som driver med hundesledeturer i Alta.

 • Tappeluft Opplevelser AS

  Tappeluft Opplevelser AS

  Velkommen til Tappeluft Opplevelser. Tappeluft Opplevelser er et unikt - kurs/konferanse senter med et vidt...

 • Kvenvikmoen Hotel & Golf

  Kvenvikmoen Hotel & Golf

  Overnatting i trivelige rom, god mat og drikke, kurs og konferanse fasiliteter. Golfbane rett utenfor døren....

 • Heliservice AS

  Heliservice AS

  Vi formidler helikoptertjenester for norske og svenske operatører i Nordland, Troms og Finnmark. HeliService...

 • Nordlysbadet

  Nordlysbadet

  I Nordlysbadet finnes mange tilbud. Totalareal er 5150 m2. Publikums- og administrasjonsareal er 3430 m2,...

 • Studenthuset CITY

  Studenthuset CITY

  CITY Scene er det vi omtaler kjellerlokalet av Studenthuset CITY som. Det City Scene er driftet av frivillige...

 • Ongajoksetra

  Ongajoksetra

  Ongajoksetra er et kurs/konferanseanlegg som ligger utenfor allfarvei i naturskjønne omgivelser, men...